Стани доброволец на кораба на "Грийнпийс" в Бургас

Стани доброволец на кораба на

Кампанията се бори за по-малко пластмаса в живота и морето ни

През август легендарният кораб на „Грийнпийс“ Rainbow Warrior III идва в България, за да даде гласност на кампанията "Свободни от пластмаса". Кампанията е инициатива на организациите "Грийнпийс" и "За Земята" с идея да се превърне в гражданско движение за по-малко пластмаса в живота и морето ни и повече устойчиви решения.

По време на престоя на Rainbow Warrior III на пристанищата във Варна и в Бургас ще бъдат организирани дни на Отворените врати, които приканват хора от общността да се качат на борда и да направят обиколка на кораба, да чуят неговата история и да се запознаят с ежедневието на екипажа, както и да научат повече за кампанията "Свободни от пластмаса".

На доброволците се пада изключителната чест и приключение да бъдат водачи на посетителите на кораба, съдействат в работилниците и творческите ателиета на кея, да разказват по увлекателен и изобретателен начин защо е важно да не ползваме пластмаса за еднократна употреба. 

Всички доброволци ще получат предварително кратък наръчник с историята и спецификациите на кораба, както и подробна информация за кампанията "Свободни от пластмаса". А преди Rainbow Warrior III да отвори врати за посетители, доброволците ще имат възможност да опознаят кораба и екипажа, за да придобият усещане за атмосферата.

Повече информация за програмата във Варна и Бургас четете в TimeHeroes.org

Коментари

Още от последните новини