Средношколският волейболен финал ще се играе в петък, точно преди мъжкото дерби „Нефтохимик 2010“ – „Монтана“

Средношколският волейболен финал ще се играе в петък, точно преди мъжкото дерби „Нефтохимик 2010“ – „Монтана“ - E-Burgas.com

Тази година средношколското общинско първенство по волейбол при юношите, 11 - 12 клас, се провежда в по-различен формат. Финалистите ще имат честта да подгреят в пряк двубой за Купата на кмета публиката, непосредствено преди официална среща на мъжкия "Нефтохимик".

Датата и часът са насрочени. В петък от 15.00 часа в зала "Младост" един срещу друг ще се изправят отборите на Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" и Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Входът е свободен. Веднага след тях, в 18.30 часа, от двете страни на мрежата ще застанат представителните мъжки отбори на "Нефтохимик 2010" и "Монтана", които в момента правят волейболната мода у нас. Тази среща е с платен вход.

Община Бургас кани спортната публика по-рано в залата, за да подкрепи младите надежди. В награждаването на първенците от училищното първенство ще участват звездите на мъжкия ни професионален отбор, както и Борислав Кьосев - член на управителния съвет на волейболната федерация.

Провеждането на средношколското първенство в новия формат е съвместна инициатива на Община Бургас и ВК "Нефтохимик 2010". Целта е да се остави един незабравим спомен у децата, които харесват и тренират този спорт, да се срещнат лично със звездите на отбора, както и да се възпитава една бъдеща публика, редовно подкрепяща не само мъжете, но и женския "ДЕЯ ВОЛЕЙ".

 

Коментари

Още от последните новини