Спешна проверка за зверството в бургаския клуб "Олимпия"

Заместник кметът по здравеопазването в община Бургас Лорис Мануелян разпореди спешна проверка във връзка със случая на насилие над деца в бургаския клуб по художествена гимнастика "Олимпия". Сезирани са както Федерацията , така и местният отдел "Закрила на детето". 

Сигнали и жалби срещу треньорката Елена Симеонова са постъпвали и преди, но всички са били на база конкуренция между двата клуба в града, обясниха пред е-Бургас от община Бургас.

Кадри на нечовешкото отношение от страна на Симеонова към нейни гимнастички бяха излъчени по бургаската телевизия Канал 0. На тях ясно се вижда как тя сипе обиди, дърпа уши и блъска дете от ансамбъла. Малко по-късно пред Bulgaria ON AIR треньорката определи поведението си като напълно нормално. 

Вижте във видеото ТУК!

"Няма как да сме безразлични към това, което се случва, но случаят е в компетенциите на БФХГ. Общината подпомага спортните клубове на база постигнати резултати, но за да не се допускат подобен род прояви обмисляме поправки в Наредбата, като допълнителна точка "Спортна етика"", коментира пред е-Бургас шефката на спортната дирекция в община Бургас Веселина Деведжиева.

Коментари

Още от последните новини