Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново

Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново - E-Burgas.com

Кметът на родопското село Забърдо, който предложи на местните жители да се ваксинират срещу екскурзия, спази обещанието си. Десетки имунизирани вече са на своята почивка край морето, където ще останат 4 дни.

За Румяна Кехайова срещата с морето е първа от десетилетия. "Ами след детските години, да, за първи път. Имам три дози ваксина, бустерна си сложих. Ваксинирайте се хора, защото животът, видяхте, за две години ни преобърна", сподели жената в репортаж на БНТ.

"Не заради екскурзията, инициативата е прекрасна, но по-точно сме за това да покажем, че живи сме, здрави сме за това, че сме ваксинирани", казва Меди Савова, жител на село Забърдо.

В края на ноември кметът на Забърдо обеща почивка срещу ваксина и сега 35 от жителите на селото вече се радват на морето.

"Правим една разходка по цялото Черноморие, бяхме на Равадиново, бяхме на Резово. Само и само да ги накараме хората да се ваксинират, да запазим живота... По едно време при нас беше страшно, за една седмица починаха 6 човека", каза Валентин Черпоков, кмет на с. Забърдо.

Сред ваксинираните в селото има и много млади хора.

"Понеже лятото изкарах коронавирус много тежко един месец и след това веднага разбрах, че не е шега с тази болест и се ваксинирах", каза Галин Господарски, жител на с. Забърдо.

Екскурзията е финансирана изцяло от доброволци и не ощетява бюджета на селото.

Просто подсигурявам този транспорт в името на тези хора и удоволствието беше изцяло мое, каза Валентин Дуев, собственик на транспортна фирма.

Въпреки наградата едва 15% от жителите на селото са ваксинирани. Кметът обещава нова екскурзия, ако има нови ваксинирани.

Свързани статии
Над 17 хил. ученици и учители отиват на безплатно море От понеделник пускат в продажба билети за "Бургас и морето" Спасител-ветеран: За безоблачна почивка е най-важна дисциплината на плажуващите Бургас, утре Япония гостува в Гранд хотел и СПА Приморец, заповядайте Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Ето кои песни ще чуем на "Бургас и морето 2022" 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза
Тагове
забърдо море ваксини
Коментари

Още от последните новини