Созопол пусна безплатен Wi-Fi на обществени места

Созопол пусна безплатен Wi-Fi на обществени места  - E-Burgas.com

Жители и гости на община Созопол от днес могат да ползват безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места в рамките на инициативата WiFi4EU на Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия.

През последните дни се извършиха монтажни дейности по инсталирането на съоръженията за осигуряване на безжичния интернет достъп в общината. Обособени са няколко WiFi зони в гр. Созопол и гр. Черноморец.

Местата, на които е инсталирана мрежата са:

- гр. Созопол - градската градина, Амфитеатъра, пл. „Черно море“, магарешкия площад, зоната около църквата „Св. Св. Кирил и Методий, рибарското пристанище, автогарата;

- гр. Черноморец - център.

Всеки желаещ да ползва услугата е необходимо да се свърже с мрежата WIFI4EU, да се съгласи с условията за ползване и да натисне бутона „свържи се“. WIFI4EU е отворена мрежа, тя е със свободен достъп и не е необходимо потребителите да се идентифицират по някакъв начин (например използване на парола) за свързване. Порталът за достъп определя автоматично разпознаване на свързали се с нея преди това потребители, така че при повторно използване на мрежата не се изисква свързване в рамките на 24 часа.

Коментари

Още от последните новини