След незаконна сеч: Засаждат нови дръвчета по крайбрежната алея в Сарафово

След незаконна сеч: Засаждат нови дръвчета по крайбрежната алея в Сарафово - E-Burgas.com

Община Бургас започва озеленяването на района около крайбрежната алея в кв. Сарафово, където бяха нагло изсечени близо 10  дървета.

Към момента извършителят на незаконната сеч е неизвестен. При установяване на самоличността му той  подлежи на  санкция.

Подборът на новата  растителност е съобразен с характеристиките на районна, който е свлачищен и  е в непосредствена  близост до морето. Затова ще бъдат засадени дървета и храсти, които имат коренова система укрепваща стръмни или свличащи се склони и брегове.

Селектираните растителни видове са подходящи за отглеждане на морски климат.

Свързани статии
Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Потенциален убиец броди из Сарафово – шофира с 2,74 промила Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) Ново съоръжение ще пази Сарафово от наводнения Авиомузеят в Бургас отново заработи за посетители Италианско осветление заработи на велоалеята за Сарафово (Снимки) Георги от Сарафово, който бе „сюрпризиран“ от полицаи на 1 април, остава в ареста
Тагове
Сарафово
Коментари

Още от последните новини