След лошата новина сутринта: В Карнобат забраниха достъпа до обществени обекти

След лошата новина сутринта: В Карнобат забраниха достъпа до обществени обекти - E-Burgas.com

Всички контактували със заразената са под карантина, уверяват от Кризисния щаб

Достъпът до паркове, детски и спортни площадки в община Карнобат е напълно забранен. Това е едно от решенията, които бяха взети на днешното заседание на Кризисния щаб. Кметът на община Карнобат Георги Димитров гарантира, че нарушителите ще бъдат санкционирани.

Той се позова на заповед на здравния министър, която гласи: „Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места“

На днешното заседание беше изяснено, че всички лица, които са били в контакт с жената, дала положителна проба за коронавирус, са установени и са поставени под карантина. Предстои да се преустанови  събирането на местни данъци и такси, както и заявяването на административни услуги на гишета в Центъра за административно обслужване на гражданите.

Само при неотложност и спешност ще се предоставят отделни услуги. Прекратява се събирането на таксите за услугата Домашен социален патронаж. Затваря се Общинския хотел.

Кметът препоръча собствениците на хотели да преустановят настаняването на външни лица. Препоръки са разписани и към големите предприятия в града, които са представили своя програма за превантивни мерки в община Карнобат.

Стриктно ще се следи за лица, които се завръщат в община Карнобат от чужбина.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион 80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат Удължиха ковид мерките в цялата страна 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Още осем области връщат ковид мерките Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира
Тагове
Карнобат коронавирус мерки
Коментари

Още от последните новини