След като пребори коронавурса баскетолният Черноморец ступа и шампиона Балкан насред Ботевград (Снимки)

След като пребори коронавурса баскетолният Черноморец ступа и шампиона Балкан насред Ботевград (Снимки) - E-Burgas.com

Бургаската баскетболна общност отдавна се надява да дочака време, в което местният "Черноморец" играе сърцато и побеждава редовно. И това време май никак не е далеч.

След като почти целият отбор (и щаб) на "Черноморец" преболедува КОВИД - 19, момчетата записаха два силни мача за начало на сезона. В първия паднаха у дома от "Рилски спортист", но вкараха над 80 точки на този корав отбор. А вчера бургазлии поднесоха голямата изненада в баскетболния ни шампионат, надигравайки с 87:79 не кой да е, а шампиона от миналия сезон "Балкан". И то в неговата зала в Ботевград!

Двубоят бе изключително драматичен през цялото време, като крайният победител бе определен след продължение. Дианте Болдуин бе над всички за победителите от Бургас с 24 точки, 9 борби, 5 асистенции и 6 откраднати топки. Капитанът и майстор на стрелбата от тройката Константин Коев записа 17 точки.

Тази година "Черноморец" е с нов треньор - бившият национал Васил Евтимов, който има и опит като играч в силни европейски отбори. Клубът има стабилен спонсор в лицето на ИТ компанията БУЛПРОС на Ивайло Славов, който обича баскетбола и сам го е практикувал още от ученическите години в бургаската Немска гимназия. Има и подкрепата на Община Бургас.

Нека пожелаем на "Черноморец" един силен сезон. И когато разрешат публика на мачовете, нека напълним зала "Бойчо Брънзов", за да им вдъхнем допълнителен кураж!

Галерия
Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец 31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки)
Тагове
черноморец баскетбол спорт
Коментари

Още от последните новини