Синята зона отхапва ново парче от "Възраждане"

Синята зона отхапва ново парче от

Ефектът на доминото отново принуди хората сами да поискат зона за платено паркиране пред жилищата си

Живущите на няколко улици във "Възраждане" искат разширения на обхвата на "Синята зона". Те са входирали писмо и подписка в Общински съвет - Бургас, който трябва да реши дали територията на зоната за платено паркиране да бъде увеличена. Писмото е подписано от живущите на  ул. Цариградска" №70, ул. „Цариградска" №62, ул."Цариградска" №64А, ул. „Мария Луиза" №5, ул."Дебелт" №16, вх.2, вх.З, вх.4

Желанието на хората е породено от невъзможността да паркират пред жилищата си, тъй като всички нежелаещи да плащат „синя зона" паркират отпред. Проблемът е, че всички улици около въпросните адреси влизат в зоната за платено паркиране, а това от своя страна увеличава наплива към безплатната зона. Такъв ефект на доминото се забелязва и в комплексите "Лазур" и "Бр. Милдинови", където "Синята зона" на няколко пъти бе разшерена.

"Молим, нашето искане да бъде разгледано и да бъде изпълнено, тъй като положението вече е нетърпимо и създава конфликти, между паркиращи граждани и живущи в жилищните кооперации.

Правили сме срещи с управител на ОП „Транспорт", който ни заяви, че при представяне на списъци с желание на живущите, улиците и паркингите пред нас, ще бъдат включени в обхвата на „Синя зона" пише в писмото към Общински съвет. 

Към него са приложени 6 броя заявление на живущи на горепосочените адреси.

Предложението ще бъде разгледанои от постоянните комисии по "Обществен ред и сигурност" и "Транспорт и безопасност на движението". 
 

Коментари

Още от последните новини