Синдикатите от КНСБ, здравеопазване, култура и образование обявиха подкрепата си за Димитър Николов 

Синдикатите от КНСБ, здравеопазване, култура и образование обявиха подкрепата си за Димитър Николов  - E-Burgas.com

Синдикатите от КНСБ и сферите на здравеопазването, културата, образованието и социалните дейности обявиха подкрепата си за Димитър Николов. Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и областният координатор на Регионалния съвет на КНСБ Здравко Тошков подписаха днес споразумение за подкрепа и сътрудничество с Димитър Николов за следващия четиригодишен мандат. 
„Продължаваме една традиция да сключваме споразумения в навечерието на местните избори. Тук присъстват всички синдикални лидери в сферите на здравеопазването, културата, образованието и социалните дейности“, допълни още областният координатор на КНСБ Здравко Тошков. 

„Ние представляваме правата на работниците през партньорство, диалог и договаряне. Местната власт е най-близо до хората, затова подкрепяме, освен синдикални лидери и хората, с които работим добре. Обикновено заставаме зад добрите кметове, заради резултатите, които са постигнати до момента. Нашата оценка е експертна и прагматична“, разказа президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

„Благодаря ви за доверието и смятам, че съвместните ни усилия досега винаги са били насочени в една посока и тя е - в полза на нашите съграждани, на всички тези, които работят в сферата на здравеопазването, социалните дейности, образованието и културата. Убеден, че в бъдеще ще успеем да надградим и да бъдем водещи в страната по отношение на новите инициативи“, сподели Димитър Николов. 

Тази подкрепа ще ни гарантира продължаване на доброто сътрудничество, което имаме. Социалният диалог за нас означава резултати.

Представляваме 126 организации в цялата страна, сред които и тази в Бургас, но мога да кажа спокойно, че тук, в Бургас това дава резултати. Тук идваме по-често да празнуваме, отколкото да протестираме“, допълни Екатерина Йорданова – председател на Съюза на транспортните синдикати в България. 

Синдикалните лидери в сферата на здравеопазването, транспорта, образованието, културата и социалните дейности - д-р Таня Николова, Николай Иванов, Таня Новакова и Анета Лечева споделиха, че Община Бургас винаги е водеща в страната и е сред първите, които подписва новите Колективни трудови договори. 

В резултат на доброто партньорство със синдикалната организация, на всеки две години като кмет Димитър Николов подписва нов Колективен трудов договор за подобряване на условията и трудовите възнаграждения на работещите в сферата на общинското здравеопазване, социалните дейности, културата и образованието. 

Пламен Димитров сподели в аванс, че според него допълнителните средства за заплати за персонал за бюджет 2020 г. ще бъдат увеличени с повече от 10 % спрямо очакваното и предварително заявеното. 

На срещата присъстваха още настоящи и кандидати за общински съветници проф. Сотир Сотиров, д-р Бисер Ангелов, д-р Антонио Душепеев, началникът на РУО Виолета Илиева и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов. 
 

Коментари

Още от последните новини