Силно представяне на бургаски гимнастички в Казахстан (Снимки)

Силно представяне на бургаски гимнастички в Казахстан (Снимки) - E-Burgas.com

Силно състезание по време на преустановена дейност за бургаските гимнастички от СКХГ "Черноморец". Макар и в извънредна обстановка бургазлии продължават да участват в надпревари. При това с гордо вдигнати глави и с упорит труд зад гърба си. Състезанието се провежда Казахстан, в условия на пандемия посредством виртуалното пространство. Повече яснота хвърля старши треньорът на клуба Мария Калангерова:

„Както вече стана популярно и много от Вас са чули или дори наблюдавали, някои спортове в това число и художествената гимнастика, успяват да провеждат състезания онлайн. В клуба получихме покана за участие в онлайн турнир на казахстанската федерация „Christmas miracle". Предвид обстановката в страната и минималния състезателен календар, който се проведе решихме, че това ще е една добра възможност и цел, за която състезателките да тренират по- активно и устремено. Предстояха дни на усилена подготовка, създаде се един ентусиазъм в децата и тръпка от предстоящото състезание. Имахме план как да се постигне състезателна атмосфера в тренировъчната зала и въобще всичко заприлича на добре познатата предстартова треска – изработване на нови елементи, повече повторения, очакване на нови трика и т.н...За жалост през това време излезе решението за прекратяване на тренировъчната дейност ... С това цялата организация пропадна..., но не съвсем... За оставащите 2 тренировъчни дни успяхме да реализираме записи на макар и не съвсем успешни в пълен блясък съчетания, които да изпратим на организаторите, много преди датата на състезанието, което е на 18-20. декември. По смисъла на името си „Christmas miracle"- Коледно чудо, този турнир даде допълнителна мотивация на момичетата, че въпреки обстоятелствата те ще поддържат спортния си дух, та дори за разлика от друг път ще могат да се и наблюдават, да видят конкуренцията, да направят изводи и в първия възможен момент да стартират още по- фокусирани към бъдещите си резултати. Състезанието ще бъде излъчено, чрез Youtube канал „The Christmas miracle 2020"live stream, като съдиите ще оценяват в реално време живото предаване. Ще има участници от Казахстан, Франция, Египет, Малайзия, Кипър, Корея, Бразилия и други. Участничките са ученички на СУ „Юрий Гагарин" Бургас, което тези дни излъчи своите топ спортисти. Представителки на художествената гимнастика не попаднаха в най- добрите, въпреки че продължават да взимат участие в състезания, тъй като аз лично не попълних анкета с предложения. Считам за излишно при неравнопоставени спортове, с провалени държавни и международни спортни календари, с прекратени първенства да се награждават с тези, които са имали щастието да реализират състезания и да са опазили здравето си. Искрено се надявам скоро да се върнем по спортните центрове и да възобновим заниманията с подрастващите, които чакат, тръпнат и питат с нескрито нетърпение...Наблюдавайте турнира и стискайте палци на децата на Бургас, които играят без официално награждаване, от любов към спорт.

Галерия
Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
гимнастика спорт скгх черноморец
Коментари

Още от последните новини