Сигнал: Роми ровят по кофите за смет в Бургас, няма ли глоби за тях?

Сигнал: Роми ровят по кофите за смет в Бургас, няма ли глоби за тях?  - E-Burgas.com

Зоните около контейнерите в момента са една от най-рисковите зони за пренасяне на болестта

Роми продължават да ровят по кофите за смет в Бургас, въпреки огромния риск от зараза в моемнта. За това сигнализира наш читател, който твърди, че през последните седмици на няколко пъти е станал свидетел на това как представители на росмката общност в града тършуват за нещо ценно в контейнерите. 

Припомняме, че от 22 март бе преустановена работата по сепариране на отпадъците на депото в Братово, заради риск от заразяване на 40-те работници, обслужващи поточната линия. Самите контейнерни площадки пък се дезинфекцират непрекъснато, тъй като предсталвяват рискова зона за зараза. 

"На фона на всичките ограничения, които ние ежедневно спазваваме, не е нормално да се позволява на някой да рови в кофите за боклук и после да пренася заразата. Днес видях циганка, която се беше навряла почти до кръста в контейнера и разхвърляше боклука навън. Иронията е, че беше с маска на лицето, сякаш по този начин ще се предпази себе си околните от заразата. Това не е първият такъв случай от началото на извънредното положение в страната. Знам, че няма как да се сложи полицай до всеки контейнер, но ситуацията по някакъв начин трябва да се контролира, защото рискът е голям" пише в сигнала до e-Burgas.

От края на миналия месец ромските махали в страната са обект на засилено полицейско присъствие, именно заради проблем със спазването на ограничителните мерки. От полицията вече няколко пъти показаха как разпръскват събрани на едно място хора с високововорители. На изходите пък са поставени КПП-та, които да следят за движение от и към вътрешността единствено при неотложни случаи. Причината за това е, че във въпросните ромски махали, заразата там множе да се пренесе много бързо, заради ниското ниво на хигиена и масовото неспазване на правилата. 

 

 

 

Свързани статии
81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Нови шест случая на Covid-19 в областта Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли 201 са новите случаи на Covid-19 у нас, в Бургаско - 12 Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса ЦАУ "Зора" затвори за граждани заради заразен служител Седем са новите случай на Covid-19 в региона 3 са новите случаи на Covid-19 в региона 9 човека от областта са регистрирани с коронавирус
Тагове
роми коронавирус
Коментари

Още от последните новини