Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал?

Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал? - E-Burgas.com

Напрежение в Синеморец заради ново застрояване. Защо общинската управа в Царево иска да превърне единствения терен в селото предвиден за спорт в жилищен район?

Докпадна записка на кмета на Царево сочи, че мястото ще бъде разделено на 14 уреryлирани имота за жилищно строителство, като се посочва, че причината е защото не се използват по предназначение, показа репортаж на bTV.

На това място ще би трябвало да се появят 14 сгради по три етажа. Според наредбата мястото е предназначено за спорт и дейности на открито. жителите на Синеморец са обезпокоени, че едно от малкото незастроени места в селото ще стане нов жилищен квартал.

Междувременно недоволни протестираха пред сградата,в която ще бъде сесията на общинския съвет на Царево. Местните жители са събрали и 120 подписа против застрояването на поляната.

 

Свързани статии
В Царево гасиха пожари в трансгранично учение (Снимки)Започна укрепването на 20-годишно свлачище в ЦаревоБургас и Царево с висок брой новозаразени с ковидАхтопол е без медицинска помощ от месецВъзстановиха движението на пътя Ахтопол - Синеморец19-годишен младеж загина в катастрофа край Царево, друг е раненПрокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултатиПротестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Морето взе нова жертва на Синеморец
Тагове
царево синеморец
Коментари

Още от последните новини