Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал?

Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал? - E-Burgas.com

Напрежение в Синеморец заради ново застрояване. Защо общинската управа в Царево иска да превърне единствения терен в селото предвиден за спорт в жилищен район?

Докпадна записка на кмета на Царево сочи, че мястото ще бъде разделено на 14 уреryлирани имота за жилищно строителство, като се посочва, че причината е защото не се използват по предназначение, показа репортаж на bTV.

На това място ще би трябвало да се появят 14 сгради по три етажа. Според наредбата мястото е предназначено за спорт и дейности на открито. жителите на Синеморец са обезпокоени, че едно от малкото незастроени места в селото ще стане нов жилищен квартал.

Междувременно недоволни протестираха пред сградата,в която ще бъде сесията на общинския съвет на Царево. Местните жители са събрали и 120 подписа против застрояването на поляната.

 

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец Най-тежката мярка за мъж, обрал кметството в Резово
Тагове
царево синеморец
Коментари

Още от последните новини