Ще гледаме Евро 2021 по две български телевизии

Ще гледаме Евро 2021 по две български телевизии  - E-Burgas.com

Феновете ще могат да гледат на живо Европейското първенство по футбол по Нова тв и БНТ това лято, съобщи Дарик.

Спортните фенове ще могат да гледат вълнуващите двубои на живо в ефира на NOVA и DIEMA, както и в каналите на DIEMA XTRA в HD качество. Срещите от УЕФА ЕВРО 2020 ще бъдат излъчени съвместно с Българската национална телевизия, в телевизионните канали БНТ 1 и БНТ 3.

След като бе отложено с 12 месеца, заради световната пандемия, УЕФА ЕВРО 2020 ще стартира на 11 юни от 22:00 ч. с мача на откриването между Турция и Италия, който ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. Двете медии ще излъчат заедно още двубоя от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни от 16:00 ч. и финала на първенството на 11 юли от 22:00 ч.
С богата програма, представяне на финалистите, интересни рубрики и актуални интервюта, от 25 март в ефира на DIEMA SPORT 2 стартира магазинното предаване, посветено на първенството - “Пътят към УЕФА ЕВРО 2020“, което ще се излъчва всеки четвъртък вечерта. В първия от 12-те епизода зрителите ще могат да се запознаят с белгийския национален отбор и с тима на Северна Македония. Футболните фенове ще се върнат назад във времето със специален репортаж за УЕФА ЕВРО 1960. Предаването ще предостави и любопитни интервюта с футболиста на Португалия Едер и с германския нападател Тимо Вернер.

Поредицата „Пътят към УЕФА ЕВРО 2020“ ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия в уикендите, предшестващи шампионата. 12-те епизода влизат в програмата на БНТ 1 в събота и неделя от 17:30 ч. Първото предаване ще бъде излъчено на 24 април.

Своят дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол се очаква да направят 8 града и 7 държави. Футболните двубои ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Република Ирландия, Унгария, Шотландия и Дания.

Коментари