Шофьори: Почистват се само главните улици, в комплексите снегорини не влизат

Шофьори: Почистват се само главните улици, в комплексите снегорини не влизат - E-Burgas.com

Автомобилите пречат и на този етап е невъзможно да се почистват малките улици, заявиха от общината

Таксиметрови шофьори се оплакаха, че в Бургас се почистват само главните улици, а тези в комплексите изобщо не се почистват и имат сериозни затруднения с изпълнението на поръчки.

Междувременно от общината съобщиха, че към 18:00 часа, всички общински пътища са проходими при зимни условия.  Очаква се снеговалежът да продължи поне до 5 часа сутринта и да се образува нова 20 сантиметрова покривка.

До сутринта ще бъдат обработвани улиците по трасето на градския транспорт, постъпите към болниците и социалните заведения.

 Основните постъпили сигнали на дежурния телефон били свързани с почистването на вътрешните улици. Те ще бъдат обработвани поетапно след спирането на снеговалежа. В по- тесните улици е невъзможно в момента да влезе специализирана техника, заради паркираните автомобили. Няма как да бъде прехвърлена специализираната техника в малките улици и така да се блокират основните транспортни трасета.

Над 200 тона сол и още толкова луга се използват по основните трасета само за едно денонощие. Пясъкът е неефективен при снеговалеж, затова ще се използва сутринта, след спирането му.

Без ток и вода продължава да е село Извор, а без вода – село Маринка.

 Кметът на община Бургас Димитър Николов  се срещнал във всяко едно  населено място с кметските наместници, за да съдейства за решаването на възникнали проблеми във връзка със зимната обстановка, тъй като ситуацията в съставните селища е най- усложнена. На места снежната покривка е около метър и половина.

Към 18 ч. няма постъпили сигнали за бедстващи хора на територията на общината.

Коментари

Още от последните новини