Шефът на ВиК Бургас в УС на Българската асоциация по водите

Шефът на ВиК Бургас в УС на Българската асоциация по водите - E-Burgas.com
Шефът на ВиК Бургас Ганчо Тенев, влезе в Управителния съвет на Българската асоциация по водите. На отчетно-изборно събрание преди дни Тенев събра подкрепата на членовете на сдружението и влезе в реалното управление на асоциацията. Тя е една от водещите национални неправителствени организации във водния сектор на България, обединявайки най-изявените специалисти, представители на академичната общност, доставчици на стоки и услуги в сектора и др.
Председател на асоциацията стана Иван Иванов, доскоро прокурист на Софийска вода, а негов заместник Атанас Паскалев, управител на "Аквапартньор". В УС освен Ганчо Тенев, влизат още Благой Козарев, генерален директор на "Райкомерс" и доц. д-р Борислав Великов – председател на съвета на директорите на „Аквахим”АД.
На събранието новият председател Иван Иванов представи визията си за по-доброто развитие на потенциала на асоциацията. Той ще работи за по-интензивно сътрудничество с институциите чрез представяне на становища и предложения за решения, свързани с нормативната уредба и проблемите на водния сектор в България. Със своята експертиза асоциацията ще продължи активно да подпомага институциите в секторната реформа, както и за усвояването на европейските фондове за модернизация на ВиК системите и устойчиво развитие на водните ресурси. Организацията ще се бори за въвеждането на помощи за социално слабите при плащането на водата. БАВ ще разширява международната си дейност чрез партньорства със сродни организации от съседните страни и създаване на секция на българските специалисти във ВиК сектора, работещи в чужбина. По-активното включване на младите хора в дейността на асоциацията е също сред основните приоритети на организацията.
Коментари

Още от последните новини