Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите

Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите - E-Burgas.com
Емил Димитров останал впечатлен от позицията на Ганчо Тенев (вдясно)

Нормално е при суша нивата на язовирите да спадат, само един бургаски депутат не го разбра, каза министър Емил Димитров

Шефът на бургаското дружество „Водоснабдяване и канализация“ Ганчо Тенев отишъл в Министерството на околната среда и водите с предложение за дългогодишно решение на водната криза с язовирите. Лично министър Емил Димитров останал впечатлен от предложението и се надява скоро то да бъде оповестено. Това разкри лично Ревизоро на днешното си посещение в Бургас, на което сложи подписа си за началото на голям проект в региона.

„Един бургаски депутат, няма да казвам от коя политическа сила е, за да не го излагам, обясняваше как миналата година язовир Камчия бил на едно ниво, тази година бил на по-ниско. Може би е единственият човек, който не знае, че в Бургас не е валяло. Нормално е при суша язовирите да намаляват. Затова се вслушах във великолепното предложение да се реши за много години напред проблема с водоснабдяване“, сподели Емил Димитров.

Той разкри, че бургаският директор на "ВиК" Ганчо Тенев дошъл при него и му заявил, че проблема с язовир Камчия за годината щял да бъде решен, но е по-добре да се помисли как да бъде решен за 10-15 години напред.

„Може да се получи не 2 или 3 години суша, а пет, никой не може да заповяда на природата какво да прави. Той даде възможност за едно трайно решение, което се надявам съвсем скоро да бъде оповестено, и което наистина ще помогне в регионален мащаб цялото Черноморие да е осигурено за много години напред“, добави Димитров.

Той заяви, че е нормално, при наличие на няколко години суша управниците да се опитват да намалят потреблението, да намалят загубите и да търсят алтернативни водоизточници, за да може населението да не усеща щетите, но не може да се мисли само за нечии индивидуален хоризонт, а за хората преди и след теб.

Ревизоро увери, че от всички 52 големи язовира питейна вода има навсякъде.  

Свързани статии
Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Затварят за месец и част от "Шейново" Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Промени в движението в Лозово и Долно Езерово заради ВиК Продължават ВиК-ремонтите в центъра, временно спират движението по ул. "Търговска" ВиК ремонтите в Бургас достигнаха кръстовището между улиците "Шейново" и "Пробуда" Шишков: Правени са опити за прикриване на незаконни ремонти на язовири Затварят част от центъра в Бургас заради дейности на ВиК
Тагове
ганчо тенев ВиК водоподаване язовир емил димитров
Коментари

Още от последните новини