Шефът на НЗОК: До момента за коронавируса са платени 4,4 млн лева

Шефът на НЗОК: До момента за коронавируса са платени 4,4 млн лева - E-Burgas.com

До момента за COVID-19 е платено 4 453 000 лв. за лечение на пациенти, хоспитализирани в болници. Това каза шефът на НЗОК проф. Петко Салчев по БНТ.

Той информира, че един пациент средно струва на НЗОК около 1200 лв. при престой около 10 дни и затова са вдигнати клиничните пътеки. На въпрос ще стигнат ли парите в НЗОК за 2020 година, проф. Салчев заяви, че към момента не е нужен ремонт на бюджета. По думите му, финансирането в НЗОК е достатъчно и пари има, ако те се харчат разумно в период на пандемия. Той съобщи, че към момента се разплаща НЗОК на време на болниците и към момента не е имало оплакване.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус От днес помощните средства и медицинските изделия се заплащат от НЗОК И НЗОК излиза на протест 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Бежанците от Украйна ще ползват услугите на Здравната каса безплатно
Тагове
коронавирус нзок
Коментари

Още от последните новини