Селин Али: Благодаря! Чувствах подкрепата на цял Айтос в Токио

Селин Али: Благодаря! Чувствах подкрепата на цял Айтос в Токио - E-Burgas.com

Благодаря на всички мои съграждани, на всички българи за горещата подкрепа. Чувствах тази подкрепа всеки ден и час, макар и на хиляди километри от Айтос. С тези думи влезе в кабинета на кмета Васил Едрев айтоската олимпийска гордост Селин Али, световна шампионка по ловна стралба. Селин, заедно с баща си и неин треньор Ниязи Али бяха посрещнати от кмета Васил Едрев в Община Айтос три дни след завръщавено им от Япония. Селин получи от кмета цветя и почетен плакет на Община Айтос за достойния си дебют на Летните олимпийски игри 2020.

"Селин е нашият първи олимпиец и всички много се гордеем с участието й в най-престижното състезание на планетата. Бяхме пред телевизорите в 3 часа сутринта, за да съпреживеем това участие", заяви, кметът.

Той подчерта, че при дебюта си в Токио, 19-годишната айтозлийка се е справила отлично. С по-точен мерник, в първите три серии Селин изпревари сребърната медалистка от игрите в Рио пред 2016-та година Натали Рууни от Нова Зеландия. Световната шампионка за девойки от Лонато 2019 за първи път на Олимпиадата се състезава с най-добрите в ловната стрелба на планетата, всички със завиден опит и по-възрастни от нея.

"Можеш да бъдеш горда с участието си на Олимпиада 2020, прие като истински боец най-голямото предизвикателство в спортната си кариера. Бъдещето е пред теб, очакват те много олимпиади, много състезания и много победи. Вярвам, че олимпийската квота за Париж през 2024 г. ще получиш много по-рано, отколкото за тази в Токио", каза още кметът.

Ще припомним, че Селин научи за олимпийската си квота двайсетина дни преди олимпиадата и трябваше да съмвести кратката си и много напрегната подготовка за спортния форум с кандидатстудентски изпити. При това, след цяла година без състезания заради пандемията. И въпреки това, дебютът й беше изключително достоен за България и Айтос.

Ниязи Али благодари на градоначалника и на всички хора, които са ги подкрепяли през годините и са вярвали в таланта на Селин. Баща и дъщеря споделиха с Васил Едрев  впечатленията си от перфектната организация на игрите, говориха за бита в олимпийското село, за строгите мерки срещу ковид, за кратките тренировки преди старта, и най-вече - за вълнението и напрежението да си част от най-голямото спортно събитие, и то в непозната страна като Япония.

Научихме още, че Селин вече е студентка по медицина в Стара Загора. Предстои й кратка почивка и отново ще хване ловната пушка "Берета", за да се готви за следващото си голямо състезание.

Свързани статии
Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио В Айтос оптимисти за новата година, кметът очаква по-добри дни Ремонтират улици в айтоски села за над 330 хиляди лева Васил Едрев към айтозлии: Извънредното положение падна, но се отнасяйте с респект към мерките!
Тагове
Селин Али Васил Едрев
Коментари

Още от последните новини