Седмица на Европа стартира в бургаските градини

Седмица на Европа стартира в бургаските градини - E-Burgas.com

По инициатива на Обществения дарителски фонд - Област Бургас, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие провеждат от  7 до 14 ноември Седмица на Европа в детските градини.

"Славейче", "Звънче", "Радост", "Пролетна дъга" - с. Маринка и "Пламъче"  са детските градини, в които децата от трета и четвърта група  се запознават  с природните забележителности,  песните, танците, героите от приказките и  кухнята  на една от  европейските страни  Германия,  Италия, Франция, Гърция  и Великобритания.

През Седмицата на Европа децата  ще гледат презентации за страните,  ще  рисуват, драматизират приказки, ще  разучават характерни за всяка страна  танци  и ще  се впуснат в кулинарни приключения.

Родителите също с желание помагат  дните на Седмицата да  се превърнат в незабравимо преживяване за техните деца.

Кулминацията на  проявата е  на 14 ноември от 16,30 часа в Младежкия културен център,  зала № 1, когато рисунките на палавниците ще бъдат подредени в изложба "Европа на белия лист" и всяка от петте  детски градини ще се представи със специално подготвена  програма.

Общественият дарителски фонд - Област Бургас  финансира всички дейности  по време на Седмицата на Европа и заедно със съорганизаторите - Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие, е подготвил за всяка детска градина сертификати и награди.

 

Коментари

Още от последните новини