Съветници предлагат данъчни облекчения за бургазлии по време на кризата

Съветници предлагат данъчни облекчения за бургазлии по време на кризата  - E-Burgas.com

Мерки, свързани с данъчни облекчения и намалени наеми по време на кризата с коронавируса, предлагат общинските съветници от "Движение България на гражданите".

Те заявяват, че адмирират усилията на кризисните щабове и медицинските работници да се справят с тежкото положение, но Бургас трябва да мисли и за евентуалните последици от него. По думите им такива мерки за ограничаване на щетите oт кризата вече са приети в редица други градове у нас.

Публикуваме техните предложения към община Бургас, която може да ги преме чрез Общински съвет., 

✅ Преизчисляване в посока намаляване на патентния данък от всички физически лица и еднолични търговци за срок, в който обектите им са били затворени, съгласно заповедта на извънредното положение;

✅ Освобождаване или намаляване на размера на наем на обекти общинска собственост за времето, в което същите са били затворени;

✅ Отмяна на такса смет и данък сгради за търговските обекти за времето, в което същите са били затворени;

✅ Осигуряване на възможност за разсрочено плащане, намаляване или преустановяване събирането на такси за тротоарно право към собствениците на заведения за хранене и развлечения, както и за всички търговски обекти по общинската Наредба.

‼️ Разбира се, най-важни и ценни за нас остават животът и здравето на бургазлии.

❌ Освен за ограничителните действия по разпространение на заразата, се налага да помислим и за евентуалните последици от нея.

Коментари

Още от последните новини