Съществено затопляне през почивните дни, 17 градуса край морето

Съществено затопляне през почивните дни, 17 градуса край морето  - E-Burgas.com

Слънчево време и съществено затопляне се очаква в неделя и особено в празничния понеделник, 24 май, когато температурите в много райони от страната отново ще бъдат над 30°.

Днес обаче максималните температури в Северна България, включително и в София, не достигнаха дори 20°, а в комбинация с вятъра усещането беше за още по-студено от действителното време, сочи прогнозата на cross.bg.

И утре ще остане ветровито, с максимални температури много по-ниски от обичайните за втората половина на май, в по-голямата част от страната между 18° и 23°. На много места ще има валежи от дъжд, които до края на деня навсякъде ще спрат.

Ще вали и по Черноморието. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие е едва от 12° до 14°, по южното е малко по-висока - до около 17°. Вълнението на морето ще бъде слабо, а вятърът - умерен, с посока от север.

И в планините ще е облачно, по билата - и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, а по най-високите части - и от сняг. Ще е ветровито.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от между 4° и 6°.

Слънчево, с най-високите температури в Европа, ще бъде в Испания. В същото време в най-северните части от континента ще вали сняг. Причината - обширен много центров циклон, който определя и ветровито и с валежи време в северозападните райони от Европа.

Ще вали и на много места на Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова, където ще започне затопляне. Слабо захлаждане се очаква в Гърция.

Температурата на морската вода край бреговете на южната ни съседка е съществено по-висока от тази по нашето крайбрежие - от 19° до 21°.

У нас, след утре, ще бъде предимно слънчево. В събота сутринта на отделни места са възможни слани, но през деня ще започне затопляне и температурите в началото на новата седмица отново ще бъдат типично летни.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини