Съблеченото в автобус момче спечели сребърен медал на състезание по самбо

Съблеченото в автобус момче спечели сребърен медал на състезание по самбо - E-Burgas.com
Sportal.bg

Съблеченото и нападното от трима млади мъже в автобус 14-годишно момче е спечелило сребърен медал на националното първенство по самбо.

Това разказа директорът на спортното училище, където момчето е ученик, и световен шампион по самбо Борис Борисов пред БНТ днес.

Нападението стана в петък в авт. 404 и за него съобщи журналистката от в. "Монитор" Мария Кадийска. Мъжете с качулки свалили суитшърта с надпис "ЦСКА" и тениската на момчето. Детето, приклещено от трима мъже, крещяло: „Обраха ме, обраха ме”, но пътниците не се притекли на помощ. То успяло да се отскубне и да стигне до шофьора, но той казал само "Това е България". Спрял със затворени врати, но мъжете насила ги отворили и избягали.

Момчето е уплашено, разстроено е както от нападението, така и от това, че никой не му се притекъл на помощ, разказа директорът, който увери, че от понеделник с него ще работи психолог и ще направят всичко възможно да му помогнат. Той осъди категорично и нападението, и липсата на реакция. Според него е недопустимо по този начин - чрез нападение над привърженик на противников отбор - да показваш, че си нечий фен.

Детето не е от София. Живее в спортния интернат на ЦСКА.

Коментари

Още от последните новини