С половин милион лева обновяват ул. "Алеко Константинов" в центъра на Бургас

С половин милион лева обновяват ул.

В красиви павилиони от дърво, метал и стъкло бургаските занаятчии ще предлагат своята ръчно изработена продукция

Обществена поръчка на стойност 553 613.09 лв без ДДС обяви община Бургас за благоустрояване и изграждане на ул. "Алеко Константинов" в центъра на града.

Проектът бе обявен в началото на миналата година, а по всичко изглежда, че в началото на 2021 г. ще се стигне до реалното му изпълнение. Преди това от общината трябваше да изчакат да бъдат подменени старите ВиК тръби и да се премахнат всички павилиони. 

Максималният предвиден срок за изпълнение на настоящата обществена поръчка е 240 календарни дни. Оферти ще се приемат до 21 декември тази година. 

Улица "Алеко Константинов" е в идеалния център на града, граничи със СУ "Кирил и Методий" и площад "Тройката", но е в много лошо състояние. Предвижда се подмяна на настилките, създаване на нови зелени площи, поставяне на пейки, оформяне на кътове за приятен отдих, монтиране на ново осветление и видеонаблюдение, поставяне на перголи с пълзяща растителност като на "Богориди", покритие на района с безжичен интернет. Предложението за новата настилка е да се използват основно гранитни павета. По протежението на улицата ще бъдат подредени красиви павилиони от дърво, метал и стъкло, в които бургаските занаятчии да предлагат своята ръчно изработена продукция. По проект трябва да се изгради и малко арт кафене.

Целта на реконструкцията на ул. “Алеко Константинов“ е да съхрани в голяма степен характерния дух на мястото и едновременно с това да предложи на творческите индустрии, гражданите и посетителите на града съвременни услуги и дейности.

 

 

 

Коментари