С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас

С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас - E-Burgas.com

Общината стартира кампания за абитуриентите, които желаят да учат в родния си град

Тази година студените в Бургас ще бъдат подпомагани по нова формула. Това заяви пресдедателят на Общински съвет - Бургас проф. Севдалина Турманова по време на общественото обсъждане за Бюджет 2020.

Става дума за програмата "Успешни студенти", която ще претърпи някои промени. Досега в нея се отделяха средства само за отличен успех. През тази година ще бъде създадена точкова система, като идеята е да се подкрепят студенти, участващи в научно-изследователска дейност, имат активно участие в обществения живот на Бургас или в други доброволчески инциативи. 

От тази година стипендии са предвидени за всички специалности, които ще участват в биткаата наравно. Досега средства приоритетно се отделяха само за специалностите свързани с компютърни и информационни технологии.

Община Бургас ще стартира и програма, с която ще подкрепя завършващи ученици да останат и да учат в някой от бургаските университети. Очаква се през пролетта да стартират информационни кампании, на които абитуриентите да се запознаят с плюсовете от това да останат да учат в родния си град. 

 

 

Свързани статии
2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието Изложение „Световно образование“ в Бургас представя последните тенденции при обучението в чужбина Бургас и Братислава с общи инициативи в образованието и туризма Английската откри годината в новата сграда (Снимки) Разширяват базата на компютърното училище в Бургас (Снимки) Близо 300 мераклии желаят да учат медицина в Бургас Край на сагата с Немската и Английската: Други училища ще поемат от учениците Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици
Тагове
образование студенти университети
Коментари

Още от последните новини