С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас

С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас - E-Burgas.com

Общината стартира кампания за абитуриентите, които желаят да учат в родния си град

Тази година студените в Бургас ще бъдат подпомагани по нова формула. Това заяви пресдедателят на Общински съвет - Бургас проф. Севдалина Турманова по време на общественото обсъждане за Бюджет 2020.

Става дума за програмата "Успешни студенти", която ще претърпи някои промени. Досега в нея се отделяха средства само за отличен успех. През тази година ще бъде създадена точкова система, като идеята е да се подкрепят студенти, участващи в научно-изследователска дейност, имат активно участие в обществения живот на Бургас или в други доброволчески инциативи. 

От тази година стипендии са предвидени за всички специалности, които ще участват в биткаата наравно. Досега средства приоритетно се отделяха само за специалностите свързани с компютърни и информационни технологии.

Община Бургас ще стартира и програма, с която ще подкрепя завършващи ученици да останат и да учат в някой от бургаските университети. Очаква се през пролетта да стартират информационни кампании, на които абитуриентите да се запознаят с плюсовете от това да останат да учат в родния си град. 

 

 

Свързани статии
Денков: Учебната година ще започне на 15 септември Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Министър Николай Денков и кметът Димитър Николов откриха иновативен център в бургаско училище (Снимки) Обмислят варианти за обединяване на университети Ремонтират студентските общежития с над 6 млн. лв. Третокурсничка по медицина е „Студент на годината“ на Бургас МОН още не е решило ще се удължава ли учебната година Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Напредък: Ваксинираха се 40% учители и 5% ученици Студенти обсъдиха бъдещо партньорство с бургаския кмет
Тагове
образование студенти университети
Коментари

Още от последните новини