С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас

С нови стипендии ще стимулират студентите в Бургас - E-Burgas.com

Общината стартира кампания за абитуриентите, които желаят да учат в родния си град

Тази година студените в Бургас ще бъдат подпомагани по нова формула. Това заяви пресдедателят на Общински съвет - Бургас проф. Севдалина Турманова по време на общественото обсъждане за Бюджет 2020.

Става дума за програмата "Успешни студенти", която ще претърпи някои промени. Досега в нея се отделяха средства само за отличен успех. През тази година ще бъде създадена точкова система, като идеята е да се подкрепят студенти, участващи в научно-изследователска дейност, имат активно участие в обществения живот на Бургас или в други доброволчески инциативи. 

От тази година стипендии са предвидени за всички специалности, които ще участват в биткаата наравно. Досега средства приоритетно се отделяха само за специалностите свързани с компютърни и информационни технологии.

Община Бургас ще стартира и програма, с която ще подкрепя завършващи ученици да останат и да учат в някой от бургаските университети. Очаква се през пролетта да стартират информационни кампании, на които абитуриентите да се запознаят с плюсовете от това да останат да учат в родния си град. 

 

 

Свързани статии
Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици Професии на бъдещето: В Бургас ще се обучават лекарски асистенти, системни инженери и инженер-химици 40 нови студенти ще приеме Факултетът по медицина в Бургас, явят се на задължителни присъствени изпити Министър иска баловете през юни, юли и август Четири направления в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ могат да са безплатни Ремонтират 92 класни стаи в бургаски училища БСУ ще приема родни студенти от чужбина докато трае пандемията По-високи такси в 18 държавни висши училища през учебната 2020/2021 БСУ ще приема кандидат-студенти за чужбина Министър Вълчев: Някои студенти ще трябва да наваксват през лятото
Тагове
образование студенти университети
Коментари

Още от последните новини