С близо 300 км/ч пилотът на злополучния самолет от Бърно успял да приземи машината (Видео)

С близо 300 км/ч пилотът на злополучния самолет от Бърно успял да приземи машината (Видео) - E-Burgas.com

Пасажерите, които излетяха от чешкия град Бърно и вчера претърпяха инцидент на Летище Бургас не разбрали, че нещо не е наред със самолета.

"Самолетът не намали скоростта, когато се приземяваше. Хидравличните амортисьори не работеха, така че той все още се движеше със същата скорост. Пилотът се опита да намали и затова самолетът изведнъж зави и той тръгна извън пистата", казва пасажерът Зденек Купса за сайта iDnes.cz.

В момента, в който колесниците на авариралия Airbis 320 са опрели до мократа от дъжда писта за кацане скоростта на самолета е била 262 км/ч.

Пилотът е успял да намали още и в момента на излизане от пистата самолетът се е движил вече със 120 км/ч, показва възстановката на полет QS1482 от Бърно до Бургас в сайта flightradar.com, цитиран от dnes.bg.

По неофициална информация пилотите са успели да избегнат неописуема трагедия само благодарение на опита и бързата си реакция.

"При нас беше спокойно. Екипът на компанията накараха хората да се успокоят, но като цяло всичко беше наред. Никой не беше паникьосан, няма ранени, някои дори не забелязаха, че сме кацнали. Чакахме около половин час за куфарите си", описва Купса цялата ситуация.

Припомняме ви, че машината на авиокомпания Travel Service е изпълнявала чартърен полет и е кацнала при аварийна ситуация, като е излязла от пистата на бургаското летище  висока скорост.

На борда на самолета е имало 178 пътници, които своевременно са били евакуирани.

До самолета обаче веднага бяха струпани пожарни коли и линейки. Пристигнаха и представители на транспортното министерство, които участват в изясняването на причините за инцидента.

Видео: Zdeněk Kupsa

Видео
Видеото зарежда
Коментари

Още от последните новини