Рядък случай в УМБАЛ Бургас – мъж получи обрив по цялото тяло след хапче против болка

Рядък случай в УМБАЛ Бургас – мъж получи обрив по цялото тяло след хапче против болка - E-Burgas.com

Екип от специалисти в УМБАЛ Бургас успешно се справи с необичайно медицинско предизвикателство, което включва пациент със сложна и рядка дерматологична реакция. Мъж на средна възраст, приет с тежък червен обрив, обхващащ цялото му тяло, намира облекчение след като преди това многократно е бил отхвърлян от други болници.

Пациентът се оплаквал от симптоми, включващи болка и сърбеж в очите, както и затруднено преглъщане. Обривът, подобен на пъпки от варицела, бързо се разпространил и започнал да образува рани и мехури. Въпреки посещенията му в различни медицински учреждения, където не успели да открият причината за състоянието му, в Бургас той бил приет във вътрешното отделение с хематологичен профил.

Извършени са редица тестове, включително микробиологични, серологични и образни изследвания, които само потвърдили наличието на вторична инфекция върху обрива, но не открили основната причина. Пациентът бил консултиран с различни специалисти, като се подозирало кожно заболяване, но това било изключено.

Ключов момент в диагностиката настъпил, когато лекарите се насочили към възможен страничен ефект от медикаменти, които пациентът приемал за лечение на болки в кръста. Оказало се, че причината за състоянието му е булозна дерматопатия – рядка реакция на организма след употреба на обезболяващи лекарства.

С откритата причина, мултидисциплинарният екип на болницата приложил подходящо лечение, което довело до пълно излекуване на пациента. Той бил изписан благополучно, като изразил своята благодарност към медицинския екип. Този случай подчертава важността на съвместната работа между специалисти от различни медицински области, както и значението на бързата и точна диагностика.

Случаят е пример за успешната работа на УМБАЛ Бургас, която разполага с нужния екип и синхрон между отделните медицински специалисти, за да се справи с рядко срещани медицински предизвикателства.

Коментари

Още от последните новини