Ресторантите се канят да отворят на 1 февруари

Ресторантите се канят да отворят на 1 февруари  - E-Burgas.com

Вече е направена една стъпка с пускането на ресторантите в хотелите на 21 декември като тест, припомни в "Денят започва" Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. Месец по-късно резултатите са много добри - няма покачване на заразяемостта. Затова от бранша са готови да преминат към работен режим.

"Сега ще направим следващата стъпка - да се разпуснат ресторанти, кафета, сладкарници - при определени изисквания - 50% капацитет, отстояние от маси, всички с маски вътре, както беше и преди, с дезинфектанти, маски за персонала. И се надяваме на 1 март да могат да отворят и нашите колеги от нощните заведения, защото те са, може би, още по-пострадали от нас, тъй като те за 2020 г. са работили 4-5 месеца."

Алибегов подчерта, че браншът търпи огромни загуби, при положение, че от общо 28000 заведения нарушения на противоепидемичните мерки са установени едва при 30-40. В същото време техните служители стоят вече три месеца без всякакви приходи. Помощите не са изплатени на всички, а
през миналата година са натрупали много задължения.

"Много е важно за бизнеса да се отвори и повече да не се затваря", каза Алибегов.

Коментари

Още от последните новини