Ремонт на АМ "Тракия" започва наесен

Ремонт на АМ

Изграждането на тол системата остава основен приоритет за пътния сектор

На есен ще започне рехабилитацията на автомагистрала "Тракия". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на Нова Телевизия. Той обеща, че ремонтът ще продължи не повече от месец и половина. Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните алтернативни маршрути на магистралите "Тракия" и "Хемус", но ремонтите ще започнат най-рано през 2018 година, уточни министърът.

В същото време изграждането на тол системата остава основен приоритет в пътния сектор. Въвеждането на таксите ще дадат достатъчен ресурс, за да може инфраструктурният сектор да се "самоиздържа". 

Според Нанков, в началото на 2019г. би следвало да имаме ресурс за изграждане на системата за тол таксите. По думите му, от липсата на тези финансови постъпления държавата губи по около 1,5 млн. лева на ден. Въвеждането на системата се бави заради многобройните обжалвания по процедурата за избор на изпълнител на поръчката. Тези обжалвания основно са от чуждестранни фирми, допълни Нанков.

 

 

Коментари

Още от последните новини