Разбиха група за строителни измами

Разбиха група за строителни измами - E-Burgas.com

Разбиха група за строителни измами, след като десетки хора в цялата страна бяха измамени с хиляди левове. Четирима души са задържани за 72 часа. От Областната дирекция на МВР във Варна обявиха, че престъпната дейност е била замаскирана като строителна работа.

Разследване на NOVA в рубриката "По следите" с Вероника Димитрова показа как действат измамниците: пускат обяви за ремонти на покриви, а след това бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят да платят.

Групата е действала най-малко две години. Почти всички задържани са криминално проявени за измами. Обещавали са строителни работи не само в област Варна, но и извън нея. Договаряли са се за определени цени, поемали са отговорности за ремонти на покриви и огради, но впоследствие са променяли условията или не са ги изпълнявали. Предстои експертизи да изяснят на колко възлизат щетите за потърпевшите.

Националната агенция за приходите проверява общо 40 граждани и свързани с тях фирми по подозрение в участие в престъпната група. Към момента НАП извършва общо 7 ревизии, 11 проверки за съпоставка на доходи и имущество на физически лица и 29 контролни производства за установяване на факти и обстоятелства.

Коментари

Още от последните новини