Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите

Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите - E-Burgas.com
Снимка offroad-bulgaria.com

Практиката пътните полицаи да се крият в храстите, за да не бъдат забелязани от шофьорите, вече е прекратена, става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на въпрос от депутата от ”Демократична България” Мартин Димитров, пише ”Сега”.

Това е станало с издадена писмена заповед от 18 юни т.г., която задължвава присъствието на всички служители, които осъществяват контрол на пътното движение, както и служебните им автомобили, да е видимо. Освен това са преустановени "безцелните" проверки, като превозни средства и граждани ще бъдат проверявани единствено при предвидените в закона случаи.

От движението ще бъдат извеждани само водачи, които с поведението си на пътя създават предпоставки за възникване на инциденти. Автоматизираните технически средства и системи пък ще бъдат разполагани на места, където е установена концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. Писмената заповед на Рашков напомня още, че полицейските служители трябва да се отнасвят с уважение към гражданите при спазване на етичните норми. При неизпълнение на наказанията ще бъдат налагани дисциплинарни наказания.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник "Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента МВР залови 52-ма дрогирани и пияни шофьори на Коледа Засилените полицейски проверки в страната продължават
Тагове
кат пътна полиция
Коментари

Още от последните новини