Променлива облачност в четвъртък, почти без валежи

Променлива облачност в четвъртък, почти без валежи - E-Burgas.com

Днес ще се задържи хладно за началото на септември с преобладаващи максимални температури между 21 и 26 градуса. Облачността ще е променлива, след обяд над източните и планинските райони по-често значителна, но без съществени валежи, уточни БНТ.

Ще духа предимно умерен северозападен вятър. В 18 области в Северна и Централна Южна България е в сила предупреждение от първа степен – код жълто за опасно силни пориви със скорост до около 70 км/ч., но до вечерта вятърът почти навсякъде чувствително ще отслабне.

И по Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 24 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Сравнително хладно за периода ще бъде времето и в петък, с максимални температури между 22 и 27 градуса. В събота за кратко ще се затопли, но в неделя ще започне ново захлаждане - в западната половина от страната температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса и максималните ще са около 20°.

В Западна и Южна България ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевични бури. В понеделник и в Източна България ще захладнее и отново ще има валежи - главно в южните райони от страната.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини