Проф. Витанов: Не се вкарвайте във филма "Разболях се от безопасното грипче"

Проф. Витанов: Не се вкарвайте във филма

Проф. Николай Витанов предупреди хората да се пазят и да не подценяват Омикрон. Той написа това в своята ежедневна сводка, в която обобщава ситуацията с разпространението на коронавируса у нас. 

Относно смъртността проф. Витанов написа:

"И тук системата се движи според очакванията. Следва пречупване на тренда на високата смъртност. Но до тогава има седмица и нещо. Пазете се - не се вкарвайте във филма - "Разболях се от безопасното грипче" и ако не се разболеете, вероятността да стигнете до фатален край е 0. Просто е, не слушайте гурутата. Те разбъркаха съзнанието на част от народа. Резултатът - почти 35 000 починали. Друг резултат - невъзможност за налагане на ефективен тотален локдаун. Дръжте "Хари Селдън" стабилен и смъртността ще падне. Юрдеците ще покрякат до края на следващата седмица и ще млъкнат, притиснати от фактите."

По думите му системата върви по зададената траектория и няма препълнени болници. Очакваният натиск върху здравната система се случва и ще продължи, но прехвърляме максимума на натиска. 

"Дръжте така. Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте да се изправи. Не му ли помогнете - ще рухне. Това казват железните закони на математическата социална динамика." завършва математикът. 

Коментари

Още от последните новини