Приключват доставките на противогрипните ваксини

Приключват доставките на противогрипните ваксини - E-Burgas.com

До днес всички общопрактикуващи лекари, които са подали заявки за противогрипни ваксини, трябва да бъдат снабдени с поръчаните количества, съобщи БНТ.

С тях може да започне и безплатната ваксинация срещу сезонния грип за всички здравноосигурени граждани на и над 65 години. Осигурени са 230 хиляди противогрипни ваксини. Личните лекари ще имунизират приоритетно пациенти над 65-годишна възраст с хронични заболявания. Акцията се администрира от Здравната каса.

В същото време 18 лекарски колегии искат оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев. Това става ясно от съобщение на Българския лекарски съюз. По-рано днес медиците заявиха, че настояват преговорите с НЗОК да бъдат публични и да се излъчват на живо, заради споровете, които имат по отношение на разпределянето на неизразходваните средства в системата.

От лекарската структура настояват те да се разпределят между работещите в първичната и в специализираната извънболнична помощ, и в болничната помощ. Днес има и заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Свързани статии
Топлото време отлага пика на грипа Д-р Николова: Грипната вълна ще дойде, сега е времето за ваксини Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Д-р Брънзалов: Симптомите на "Камбоджа" са подобни на ковид, по-опасен е за децата Ковидът се разпространява по-лесно от грипа и заболяването протича по-тежко, как да ги различним? Очаква се по слаба грипна вълна тази зима Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно Педиатър: Сега е идеалният момент да си сложим ваксина за грип Недостиг на противогрипни ваксини у нас Противогрипните ваксини тръгват в аптечната мрежа
Тагове
Грип
Коментари

Още от последните новини