Приключват доставките на противогрипните ваксини

Приключват доставките на противогрипните ваксини - E-Burgas.com

До днес всички общопрактикуващи лекари, които са подали заявки за противогрипни ваксини, трябва да бъдат снабдени с поръчаните количества, съобщи БНТ.

С тях може да започне и безплатната ваксинация срещу сезонния грип за всички здравноосигурени граждани на и над 65 години. Осигурени са 230 хиляди противогрипни ваксини. Личните лекари ще имунизират приоритетно пациенти над 65-годишна възраст с хронични заболявания. Акцията се администрира от Здравната каса.

В същото време 18 лекарски колегии искат оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев. Това става ясно от съобщение на Българския лекарски съюз. По-рано днес медиците заявиха, че настояват преговорите с НЗОК да бъдат публични и да се излъчват на живо, заради споровете, които имат по отношение на разпределянето на неизразходваните средства в системата.

От лекарската структура настояват те да се разпределят между работещите в първичната и в специализираната извънболнична помощ, и в болничната помощ. Днес има и заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Свързани статии
Грипна ваканция и за учениците от Ямбол И София област обявява грипна епидемия Отменя се грипната епидемия в Бургаско, значителен спад на заболелите Кои области у нас са в грипна епидемия и какво трябва да знаем за грипа Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Кантарджиев: Пикът на грипа ще е в средата на февруари Ангел Кунчев: Навлизаме в грипната вълна Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид Топлото време отлага пика на грипа Д-р Николова: Грипната вълна ще дойде, сега е времето за ваксини
Тагове
Грип
Коментари

Още от последните новини