Приключи летният лагер на звездите от Евровизия

Приключи летният лагер на звездите от Евровизия - E-Burgas.com

С много емоции приключва летният творчески лагер на звездите от "Евровизия", който се състоя в Бургас и Приморско. Неговата основна цел беше да се създадат нови песни за предстоящото издание на музикалния конкурс през 2021 година.

В творческия лагер взеха участие едни от емблематичните имена, станали част от песенния форум през последните 3 години, сред които Мартин Масаров, Сийзър Симпсън, Бен Долич, Мишел Атанасов, Борислав Миланов, Джон Стенли. Домакин на събитието беше българският представител Виктория Георгиева.

Пет екипа от по трима творци работиха в специални студиа в Бургас и Приморско. Това в Бургас беше разположено в КЦ "Морско казино". Една от песните, създадени там, бургаската публика имаше възможност да чуе от нейните автори - Бен Долич от Германия и Крис Самуелс, на концерта, който се състоя на 22 август на сцена на открито "Охлюва". В него, освен звездите от "Евровизия", взеха участие Тино и Йоана Сашова от музикалното шоу "Гласа на България". Преди това същия ден участниците в творческият лагер потърсиха вдъхновение в най-романтичното място в Бургаския залив - остров Света Анастасия. Там те се запознаха с историята на мястото и опитаха традиционни морски гозби.

Вечерта концертът събра на сцената участници от цяла Европа, които завладяха публиката с магнетичното си присъствие и хубавата музика. Концертът беше предаван на живо в интернет.

Организаторите на творческия лагер удостоиха със специален плакет Община Бургас за подкрепата, която дава на музикалното събитие и младите таланти.

Творческият лагер на "Евровизия" се осъществи със съдействието на "Лигна студиос", които са носители на правата за музикалния формат за България, общините Бургас и Приморско, спонсори, съмишленици и с медийната подкрепа на БНР Радио Бургас.

Свързани статии
България се отказва от "Евровизия 2023" заради таксата Бургас ще е домакин на летен лагер за хора с редки болести Звездите от Евровизия изнасят голям концерт в Бургас Започна международният лагер за Евровизия 2021 в Бургас и Приморско с участието на Виктория Бургас и Приморско домакини на музикален лагер за Евровизия Полицията разби лагерите на протестиращите
Тагове
евровизия лагер
Коментари

Още от последните новини