Бургас ще е домакин на летен лагер за хора с редки болести

Бургас ще е домакин на летен лагер за хора с редки болести - E-Burgas.com

На 8 юли от 18.00 часа пред хотел „България“ ще се проведе флашмоб в подкрепа на хората, живеещи с редки заболявания

От 7 до 10 юли Бургас е домакин на Летния обучителен лагер с флашмоб за хора, засегнати от редки заболявания, организиран от Българска Хънтингтън Асоциация /БХА/. Събитието е достъпно за хора с различни видове редки неврологични заболявания, които търсят да научат повече за наличните за психично и физическо справяне ресурси в страната.

Освен информативни дейности, участниците в лагера ще могат да се възползват още от различни форми на терапия и рехабилитация и индивидуални консултации със специалисти в областта.

Екипът на БХА кани всички засегнати от рядко заболяване хора в района, да вземат участие в лагера и да се възползват от възможността да получат безплатна подкрепа и информация, които да улеснят тяхното ежедневие.

На 8 юли, петък, от 18:00 часа, всички желаещи могат да покажат своята подкрепа към живеещите с редки болести семейства, като се включат във флашмоб на площадa пред хотел „България“ и в символичния поход след това до Морската градина.

Семействата, засегнати от различни редки болести имат възможност да се възползват и от достъп до широката гама от информация, включително и правни въпроси, на номер 070030097, който беше разкрит като Информационна телефонна линия за редки болести през месец май тази година.

За повече информация: Наталия Григорова - председател БХА – 0876 510 846, [email protected]

Свързани статии
Приключи летният лагер на звездите от Евровизия Полицията разби лагерите на протестиращите
Тагове
флашмоб лагер редки заболявания
Коментари

Още от последните новини