Прибраха в психиатрична клиника майката, която преби 3-годишното си дете

Прибраха в психиатрична клиника майката, която преби 3-годишното си дете - E-Burgas.com

3-годишното момиченце от Перник, което беше малтретирано от майка си, вече е настанено в приемно семейство. Насилието беше заснето от майката и качено в социалните мрежи, а родителите - задържани.  По-късно съдът разпореди майката да бъде настанена в психиатрична клиника.

„Голям процент от родителите са дезориентирани. Много от родителите не са изградени като личности, нямат стабилни модели. Много често това, което се случва е че има една обща анонимност - това не е моето дете, не знам какво се случва”. Това заяви психологът Александра Петрова в студиото на „Здравей, България”.

„Границите на това кое е добро и адекватно родителство много се размиха. Работейки и с родители, и с деца наблюдаваме тенденция, че съвременните родители или нямат ясни модели, или пък са жертва на груби и агресивни модели от тяхното детство”, коментира още тя.

Според адвоката Пламен Борисов това е класически случай на синдром на Медея - тя убива децата си, за да накаже баща им Язон. „Нарушен е основният принцип на правосъдието, а именно - публичността на процеса. Клипът може ли да бъде доказателство?”, запита той. 

„Бащата е този, който е трябвало да предприеме мерки. Имам десетки случаи, в които има жалби и сигнали и не се прави нищо, а сега държавата показа, че може да реагира светкавично", каза още Борисов.

 

Коментари

Още от последните новини