Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС - E-Burgas.com
БГНЕС

Нова стъпка и още по-голямо раздвижване в и без това бурния политически живот у нас. След изборите, размесването на парламентарното тесте, хипотезите и консултациите при президента, днес държавният глава връчва мандата за съставянето на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

Предстои съвсем скоро да стане ясно и какъв кабинет предлагат от Борисовата партия. До този момент е известно името на премиера - Даниел Митов. По конституция, след като получат мандат, ГЕРБ ще имат 7 дни, за да предложат състав на Министерски съвет. 

Според сегашните декларации на формациите обаче каквото и да е предложението на ГЕРБ за правителство, то ще бъде отхвърлено от останалите в 45-тия парламент.

В този смисъл топката е в полето на “Има такъв народ” и Слави Трифонов, които ще получат втория проучвателен мандат от президента при тази най-вероятна хипотеза. Към момента е ясно, че такъв кабинет ще бъде подкрепен от всички, дори от ГЕРБ. От Борисовата партия заявиха, че искат да има правителство в името на Нея - Стабилността. 

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Радев на среща с Ердоган заради мигрантите Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Президентът кани ДПС на консултации Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео)
Тагове
радев президент мандат герб
Коментари