Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС - E-Burgas.com
БГНЕС

Нова стъпка и още по-голямо раздвижване в и без това бурния политически живот у нас. След изборите, размесването на парламентарното тесте, хипотезите и консултациите при президента, днес държавният глава връчва мандата за съставянето на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

Предстои съвсем скоро да стане ясно и какъв кабинет предлагат от Борисовата партия. До този момент е известно името на премиера - Даниел Митов. По конституция, след като получат мандат, ГЕРБ ще имат 7 дни, за да предложат състав на Министерски съвет. 

Според сегашните декларации на формациите обаче каквото и да е предложението на ГЕРБ за правителство, то ще бъде отхвърлено от останалите в 45-тия парламент.

В този смисъл топката е в полето на “Има такъв народ” и Слави Трифонов, които ще получат втория проучвателен мандат от президента при тази най-вероятна хипотеза. Към момента е ясно, че такъв кабинет ще бъде подкрепен от всички, дори от ГЕРБ. От Борисовата партия заявиха, че искат да има правителство в името на Нея - Стабилността. 

Свързани статии
Гимнастика: БСП върна мандата. Следващите избори ще са на 11 юли Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук ГЕРБ получи мандата, ще търси подкрепа от ДБ и ИТН ГЕРБ при Радев: Готови сме да сме за опозиция, управление и служебно правителство Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат Борисов: Отказвам се от мястото си на депутат Западни медии: Борисов спечели, но трудно ще сформира правителство
Тагове
радев президент мандат герб
Коментари

Още от последните новини