Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС - E-Burgas.com
БГНЕС

Нова стъпка и още по-голямо раздвижване в и без това бурния политически живот у нас. След изборите, размесването на парламентарното тесте, хипотезите и консултациите при президента, днес държавният глава връчва мандата за съставянето на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

Предстои съвсем скоро да стане ясно и какъв кабинет предлагат от Борисовата партия. До този момент е известно името на премиера - Даниел Митов. По конституция, след като получат мандат, ГЕРБ ще имат 7 дни, за да предложат състав на Министерски съвет. 

Според сегашните декларации на формациите обаче каквото и да е предложението на ГЕРБ за правителство, то ще бъде отхвърлено от останалите в 45-тия парламент.

В този смисъл топката е в полето на “Има такъв народ” и Слави Трифонов, които ще получат втория проучвателен мандат от президента при тази най-вероятна хипотеза. Към момента е ясно, че такъв кабинет ще бъде подкрепен от всички, дори от ГЕРБ. От Борисовата партия заявиха, че искат да има правителство в името на Нея - Стабилността. 

Свързани статии
Президентът с готовност за връчване на мандат Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови Запонаха консултациите на президента с партиите, ГЕРБ-СДС отказаха срещата с Радев Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори Румен Радев идва на празника на Созопол Президентът свиква Народното събрание на 21 юли Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се пусна на живо преди разпита при Рашков (видео) Борисов се явява на разпит в МВР, ще бъде ли задържан?
Тагове
радев президент мандат герб
Коментари

Още от последните новини