Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията

Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Най-рано догодина ще има парична помощ за превозвачите – тази, която транспортният министър Росен Желязков обеща като 30 млн. лева безвъзмездна подкрепа. Това твърди Радка Мандилова, председател на Национално сдружение "Случаен превоз".

Мандилова се обсновава с пусната на 2 октомври обществена поръчка от транспортното министерство. Поръчката касае точно схемата за помощ – с нея трябва да бъде намерена фирма, която да разглежда и оценява заявленията на превозваческите фирми за помощ. За целта ще ѝ бъдат платени 70 000 лева.

Заради това Мандилова е категорична – като се сложат на кантара сроковете за подаване на оферти по обществената поръчка, разглеждането им, евентуални процедури по обжалване и фактическото подписване на договора, ще мине много време. Крачка напред – две назад, цветисто описва ситуацията тя и критикува държавата, защото не е пуснала парите през ОП "Иновации и конкурентоспособност", откъдето те щели по-бързо да стигнат до нуждаещите се.

Според Мандилова 30% от извършващите туристически превози компании са в несъстоятелност или в процедура по отнемане на лиценза.

Източник: Actualno.com

 

Свързани статии
Туристи идват основно през уикенда Анулираха чартърите от Беларус към Бургас, хотелиерите се надяват на украинци Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазини Готов ли е браншът за летния сезон по Южното Черноморие? 137 полета от Русия до Бургас през юни под въпрос Без руски туристи по морето това лято Чакаме 8,8 млн. туристи лятото Марияна Николова: Имахме успешен зимен сезон, готови сме и за лятото Хотелиери в Слънчев бряг: Сезонът започва не когато го обявим, а когато започнат да идват туристи
Тагове
бюрокрация превозвачи туристи
Коментари

Още от последните новини