Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията

Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Най-рано догодина ще има парична помощ за превозвачите – тази, която транспортният министър Росен Желязков обеща като 30 млн. лева безвъзмездна подкрепа. Това твърди Радка Мандилова, председател на Национално сдружение "Случаен превоз".

Мандилова се обсновава с пусната на 2 октомври обществена поръчка от транспортното министерство. Поръчката касае точно схемата за помощ – с нея трябва да бъде намерена фирма, която да разглежда и оценява заявленията на превозваческите фирми за помощ. За целта ще ѝ бъдат платени 70 000 лева.

Заради това Мандилова е категорична – като се сложат на кантара сроковете за подаване на оферти по обществената поръчка, разглеждането им, евентуални процедури по обжалване и фактическото подписване на договора, ще мине много време. Крачка напред – две назад, цветисто описва ситуацията тя и критикува държавата, защото не е пуснала парите през ОП "Иновации и конкурентоспособност", откъдето те щели по-бързо да стигнат до нуждаещите се.

Според Мандилова 30% от извършващите туристически превози компании са в несъстоятелност или в процедура по отнемане на лиценза.

Източник: Actualno.com

 

Свързани статии
Стачка на превозвачи блокира междуградския транспорт Чакаме до 80% по-малко чужденци в зимните курорти Два пъти по-малко нощувки в област Бургас през август спрямо миналата година Марияна Николова: Това лято видяхме бум на туристите по Южното Черноморие Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020 Над 2,5 млн. туристически пътувания на българи у нас през 2020 година КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято От днес приемаме туристи от Чехия без тест и карантина Марияна Николова от Равда: Да запазим българските туристи да почиват тук! Летище Варна посрещна първия полет от Израел
Тагове
бюрокрация превозвачи туристи
Коментари

Още от последните новини