Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията

Превзовачи на туристи скочиха срещу бюрокрацията - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Най-рано догодина ще има парична помощ за превозвачите – тази, която транспортният министър Росен Желязков обеща като 30 млн. лева безвъзмездна подкрепа. Това твърди Радка Мандилова, председател на Национално сдружение "Случаен превоз".

Мандилова се обсновава с пусната на 2 октомври обществена поръчка от транспортното министерство. Поръчката касае точно схемата за помощ – с нея трябва да бъде намерена фирма, която да разглежда и оценява заявленията на превозваческите фирми за помощ. За целта ще ѝ бъдат платени 70 000 лева.

Заради това Мандилова е категорична – като се сложат на кантара сроковете за подаване на оферти по обществената поръчка, разглеждането им, евентуални процедури по обжалване и фактическото подписване на договора, ще мине много време. Крачка напред – две назад, цветисто описва ситуацията тя и критикува държавата, защото не е пуснала парите през ОП "Иновации и конкурентоспособност", откъдето те щели по-бързо да стигнат до нуждаещите се.

Според Мандилова 30% от извършващите туристически превози компании са в несъстоятелност или в процедура по отнемане на лиценза.

Източник: Actualno.com

 

Свързани статии
Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Превозвачи: Българите плащат най-големи ТОЛ такси Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат
Тагове
бюрокрация превозвачи туристи
Коментари

Още от последните новини