Преобразяват „Петрова нива“ по проект

Преобразяват „Петрова нива“ по проект - E-Burgas.com
Местността, където се провежда събора Петрова нива ще бъде напълно преобразена, похвалиха се от кметството в Малко Търново. Общината е спечелила проект на стойност 377 хил.лв. по Програмата за развитие на селските райони. Така там ще се изгради посетителски център, места за отдих и подходяща довеждаща инфраструктура. Проектът включва и ремонт на съществуващата сцена и местата за сядане. Ще бъдат направени и две пътеки, които водят до сцената.

С парите ще се поставят дървени щандове за експониране и предлагане на продукти на местното културно, природно и историческо наследство, дървени заслони за отдих, чешма, метални стойки за кошчета и указателни табели.

Инвестицията има за цел да подкрепи развитието на туризма на територията на странджанската община чрез съвременни компютърни технологии за експониране, интерпретиране и реклама.

С парите ще бъдат закупени компютърен софтуър за управление на аудио-визуални инсталации. Ще бъдат озвучени и ще показват на посетителите нагледно културните, историческите и етнографски богатства на региона. Ще бъдат купени специални носии за групите, които ще пресъздават народните обичаи, а както и музикални инструменти. Проектът включва покупката и на компютърен софтуеър за аудио-визуално компютърно съдържание, 49  видеофилма, заснети с 3 камери и 2 микрофона, озвучени на 5 езика, със сумарна продължителност 180 минути. Предвижда се и поставяне на постоянна и подвижна изложба на етнографското наследство и природните забележителности.  
Коментари

Още от последните новини