Предлагат намаляване на цените на парното и топлата вода, за Бургас с 16,4%

Предлагат намаляване на цените на парното и топлата вода, за Бургас с 16,4% - E-Burgas.com
news.bg

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25% от същата дата. В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика". Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР, предаде БТА.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по Skype, каза, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4 процента. Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", също няма забележки срещу предложеното понижение на цената с 16 на сто.

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8 на сто, във Враца - с 21,3 на сто, във Велико Търново- с 16,6%, в Разград - с 16 на сто.

Източник: Нова Тв

Свързани статии
Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии Комитова: Крайната цена на водата се регулира от КЕВР, а токът се повиши неконтролирано Очакваме скок на водата с 30% Манолова: КЕВР и Борисов излъгаха хората, че цената на тока ще падне Манолова към Борисов: Кой е П.М., когото ще назначавате за шеф на КЕВР?
Тагове
КЕВР сметки за парно
Коментари

Още от последните новини