Предлагат изграждане на кръгово движение на ключов участък в Бургас

Предлагат изграждане на кръгово движение на ключов участък в Бургас - E-Burgas.com

Според общинските съветници от групата на ДБГ това ще сложи край на ежедневните задръствания на кръстовището между двете улици 

Изграждане на кръгово движение на мястото на кръстовището на "Тодор Александров" и ул. "Спортна" предлагат общинските съветници от групата на ДБГ в местния парламент.

Те са входирали докладна записка, която ще бъде разгледана на следващото заседание на Общински съвет - Бургас, което ще се проведе на 26 октомври. Предложението им е средствата за изграждането на кръговото движение да бъдат включени в Бюджет 2022 на община Бургас или да бъдат осигурени по оперативна програма. 

Според съветниците от ДБГ трафикът и струпването на автомобили на кръстовището между двете улици е много интензивно и е факт през цялата година, като е много осезаемо през летния сезон.

"През въпросното кръстовище преминава целият пътен трафик към Южното Черноморие, както и трафикът към най-големия жилищен комплекс в Бургас „Меден Рудник“. Ежедневно в пиковите часове на това кръстовище е необходимо присъствието на патрул на КАТ Бургас, който да регулира наличната светофарна уредба, за да се избегне огромното струпване на коли. Въпреки това, особено в летните месеци пътният трафик влизащ в Бургас посока от Созопол е огромен и това води до километрични опашки по цялата дължина на бул. „Тодор Александров“.

Важно е да се отбележи, че в обратна посока към Южното Черноморие, след като премине през южния обход, целият трафик отново излиза и блокира движението на въпросното кръстовище. Извън активният летен сезон в пиковите часове също се наблюдават задръствания на това кръстовище. Ако това не беше основна пътна артерия, то може би можеше да се мисли и в посока монтиране на така наречените „умни“ светофари, но с оглед интензитета и натовареността на булеварда този избор категорично няма да доведе до решаване на проблема." пише още в докладната записка. 

Те дават за пример изградените вече кръгови движения в Бургас, които успешно саморегулират трафика, без да допринасят за голямо струпване на автомобили.


 

Коментари

Още от последните новини