Празниците преминали без фрапантни нарушения

Празниците преминали без фрапантни нарушения - E-Burgas.com

Без фрапантни нарушения са преминали Великденските празници тази година, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му няколко десетки обаждания са постъпили няколко десетки обаждания, които са били свързани предимно със закупени дефектни стоки и потребителите са искали консултация.

Едва три-четири сигнала са свързани с конкретни нарушения, сред които неясни условия при паралелно провеждане на промоционална кампания и акция за намаление.

„Нямаше фрапиращи нарушения. За пореден път се доказа колко необходима е превенцията. Ние започнахме нашите проверки далеч преди Великден. Осъществихме ги и съвместно с колеги от други институции”, коментира Маргаритов.

Според него в последните периоди в празничните дни нарушенията са по-малко. В навечерието им обаче проверките установяват леко покачване на броя им спрямо констатираните при ежедневните инспекции. Маргаритов допълни, че това се дължи на по-голямото предлагане, както и на провеждането на празнични намаления и промоции.

„Новото, което наблюдаваме през миналата година и сега, е склонността на търговците, включително в туристическия бранш, да прилагат добри практики, които вече са се наложили на пазара, като компенсират своите клиенти, когато не могат да им предложат това, което са им обещали”, каза още Маргаритов.

Коментари

Още от последните новини