Правителството на де факто лидера на Судан Абдел Фатах Ал-Бурхан поиска…

Правителството на де факто лидера на Судан Абдел Фатах Ал-Бурхан поиска… - E-Burgas.com

 Правителството на де факто лидера на Судан Абдел Фатах Ал-Бурхан поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да се разгледа това, което се описва като „агресията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) срещу суданския народ“.

 

Иран започна да прилага план за блокиране на границата с Афганистан. Планът включва изграждането на 4-метрова бетонна стена, бодлива тел, ограда и пътища за три години. Иранското правителство е отпуснало 3 милиарда долара за проекта.

 

Израелските медии, позовавайки се на източници от израелските служби за сигурност, съобщават, че ако няма напредък в преговорите за заложници в рамките на 48-72 часа, на армията ще бъде наредено да започне атака срещу Рафа, добавяйки, че няма да позволят на Хамас да губи повече време

 

В резултат на бойкота, който започна след атаката на Израел срещу Газа, американската верига ресторанти KFC реши временно да затвори своите 108 клона в Малайзия.

 

JPMorgan Chase и Bank of America записаха загуби от $4,5 милиарда поради отписване на лоши дългове

 

Тръмп каза, че ще се присъедини към Израел в случай на конфликт с Иран: „Ако нападнат Израел, да, ние ще бъдем там.“ За решението с две държави той каза: „Имаше момент в миналото, когато мислех, че ще проработи, сега мисля, че ще бъде много, много трудно.“

Коментари

Още от последните новини

Светът
Правителството на де факто лидера на Судан Абдел Фатах Ал-Бурхан поиска… - E-Burgas.com

Аналитика