Повишиха мерките за безопасност в университет "Проф. д-р Асен Златаров" преди изпитите

Повишиха мерките за безопасност в университет

До 14 юли се приемат документи за кандидатстване за специалност „Медицина“

Кадидат-студентските изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъдат проведени при повишени мерки за дезинфекция и безопасност, уведомяват от академичното ръководство на висшето училище. Ще бъдат спазени всички изисквания, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев - РД- 01-369 от 30.06.2020.  

Преди старта на изпитите ще бъдат дезинфекцирани всички повърхности, до които ще имат достъп кандидат-студентите. Всички учебни помещения  в корпусите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас са дезинфекцирани вече с препарат последно поколение с доказана ефективност срещу различни бактерии, гъбички и вируси, особено срещу вирусите на грипните щамове, както и срещу коронавируси.

На всички входове на сградата, в която ще се провеждат изпитите, ще бъдат поставени дезинфектанти и тяхното ползване преди влизане ще бъде задължително, за да се гарантира по-голяма безопасност. Всички влизащи ще бъдат проверявани с електронен термометър за повишена температура. Ръководството на университета е предвидило и специална зала за изолация при предположение за болни кандидати.

Влизането в сградата в дните на изпитите ще започва в 8.15 часа.

Продължителността на всички изпити се намалява от 4 часа на 2 часа и 30 минути като обемът и съдържанието на изпитния вариант ще бъде съобразен и адекватен на намаленото време за работа.

До 14 юли е удължен срокът за приемане на документи за кандидатстване за специалност „Медицина“.

Датите за провеждане на изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас са, както следва:

· Математика – 11.07.2020 г.

· Биология (за специалностите: Биотехнологии, Хранителни биотехнологии, Екология и екологичен мениджмънт, Екология и опазване на околната среда) – 11.07.2020 г.

· Български език – 12.07.2020 г.

· Химия – 12.07.2020 г.

· Тест за Колеж по туризъм- 12.07.2020 г.

· Биология (за специалностите във Факултет по обществено здраве и здравни грижи и Медицински колеж) – 13.07.2020 г.

· Тест за Технически колеж – 18.07.2020 г.

· Биология (за специалност Медицина) - 19.07.2020 г.

· Химия (за специалност Медицина) – 26 .07.2020 г.

Свързани статии
Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит ВХТИ готви атракции за бургазлии в деня на отворените врати 46 хиляди зрелостници ще се явят на матурите през май Обмислят варианти за обединяване на университети Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори ВХТИ създава платформа за екологична информация Химичните технологи ще са „звездата“ в кампания на ВХТИ Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност
Тагове
университет изпити вхти бсу
Коментари

Още от последните новини