120 годишен юбилей празнуват в училище "Христо Ботев" в бургаския квартал Долно Езерово

120 годишен юбилей празнуват в училище

Голям празничен концерт ще бъде кулминацията в отбелязването на 120 годишния юбилей на основно училище "Христо Ботев" в бургаския квартал Долно Езерово. Той ще се проведе на 02.06.2017 г. от 18.00 ч. в двора на учебното заведение. В него ще вземат участие национални български звезди, съобщиха за e-Burgas.com организаторите на събитието. Същия ден тържествено ще бъде открита паметна плоча, която да увековечи годишнината. Ще има и парад с ученическите униформи. Възпитаниците на ОУ "Христо Ботев" са подготвили покани за юбилея във вид на свитъци, които ще поднесат лично в домовете на жители на квартала.

Младите хора и техните учители започнаха празничните прояви за юбилея още преди месеци с поредица от изяви. От началото на календарната година се проведоха различни инициативи - седмица на доброто, в която всеки ученик прави нематериален жест към свой съученик, викторини и изложби, дарителска кампания, залесяване на зелените площи в двора на училището, срещи с представители на интересни професии, кампанията „Най-добра картина на Ботев”, хепънингът ”Картина от мнозина” и много други. Отбелязани бяха традиционните български празници, организирани бяха дни на френското изкуство, култура и кулинария. Беше реставриран авторски стенопис от художниците Константни Константинов и Йордан Маринов, който се намира на втория етаж в сградата на училището. Реновираха се и коридорите в сградата. Събрани бяха снимки на училището, които ще помогнат за изготвяне на историята му от времето на неговото основаване, до ден днешен.

На първи юни децата ще изрисуват улиците в квартала със своите детски картини. Празничната програма ще продължи със срещи с бивши класни ръководители. Бивши и настоящи ученици ще се включат в инициативата „Писма за своя любим учител”. На възлови места в Долно Езерово са поставени кутии, където всеки, който желае, може да пусне писмо до любим учител.

В Основно училище "Христо Ботев" в момента се обучават 250 ученици. Сред възпитаниците на учебното заведение са видни представители на различни професионални направления.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини