Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас

Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас  - E-Burgas.com

Все още много бургазлии се събират по спортни и детски площадки

Полицаи с високоговрители ще предупреждават хората да не се струпват на едно място в Бургас. Мярката ще важи за повече от двама души на едно място, обясни директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров по време на брифинг на общинския кризисен щаб в града.

Той обясни, че в момента се правят постоянни проверки от екипи на полицията по улиците на града. Наблюденията са, че навън е все още има много хора в часовете след 17:00 и 18:00 часа. Наблюдава се струпвания по детски и спортни площадки и фитнеси на открито. Поради тази причина полицаите от днес ще започнат да използват високоговрители, с които да предупреждават гражданите да се разпръснат и да спазват дистанция един от друг. 

Ще бъдат проверявани и разхождащи се по единиично лица, за да се установи дали не са нарушили наложената им карантина. Вчера е регистриран още един такъв случай, в което лице е напуснало дома си, без да има разрешение за това. 

 

 

Свързани статии
Детска учителка от Русе лепна коронавирус Отново ръст на заболелите с Covid-19, Бургас и Благоевград с най-много нови 16 са новозаразените случаи на коронавирус в Бургаско 81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Нови шест случая на Covid-19 в областта Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли 201 са новите случаи на Covid-19 у нас, в Бургаско - 12 Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса ЦАУ "Зора" затвори за граждани заради заразен служител
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини