Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас

Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас  - E-Burgas.com

Все още много бургазлии се събират по спортни и детски площадки

Полицаи с високоговрители ще предупреждават хората да не се струпват на едно място в Бургас. Мярката ще важи за повече от двама души на едно място, обясни директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров по време на брифинг на общинския кризисен щаб в града.

Той обясни, че в момента се правят постоянни проверки от екипи на полицията по улиците на града. Наблюденията са, че навън е все още има много хора в часовете след 17:00 и 18:00 часа. Наблюдава се струпвания по детски и спортни площадки и фитнеси на открито. Поради тази причина полицаите от днес ще започнат да използват високоговрители, с които да предупреждават гражданите да се разпръснат и да спазват дистанция един от друг. 

Ще бъдат проверявани и разхождащи се по единиично лица, за да се установи дали не са нарушили наложената им карантина. Вчера е регистриран още един такъв случай, в което лице е напуснало дома си, без да има разрешение за това. 

 

 

Свързани статии
19 новозаразени с коронавирус у нас, сред тях е и бременна жена Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Шеф на РЗИ: Скоро ще се върнем към нормалния начин на живот Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Хоспитализираните с коронавирус у нас вече са под 200, 17 са новите случаи Коронавирусът продължава да отстъпва - 32-ма излекувани срещу 17 новозаразени у нас Бургаските учители и служители в детски градини бяха тествани за коронавирус, няма нито един заразен 42-ма се излекуваха от коронавирус за денонощието
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини