Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас

Полицаи с високоговорители ще разтурват струпванията на хора в Бургас  - E-Burgas.com

Все още много бургазлии се събират по спортни и детски площадки

Полицаи с високоговрители ще предупреждават хората да не се струпват на едно място в Бургас. Мярката ще важи за повече от двама души на едно място, обясни директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров по време на брифинг на общинския кризисен щаб в града.

Той обясни, че в момента се правят постоянни проверки от екипи на полицията по улиците на града. Наблюденията са, че навън е все още има много хора в часовете след 17:00 и 18:00 часа. Наблюдава се струпвания по детски и спортни площадки и фитнеси на открито. Поради тази причина полицаите от днес ще започнат да използват високоговрители, с които да предупреждават гражданите да се разпръснат и да спазват дистанция един от друг. 

Ще бъдат проверявани и разхождащи се по единиично лица, за да се установи дали не са нарушили наложената им карантина. Вчера е регистриран още един такъв случай, в което лице е напуснало дома си, без да има разрешение за това. 

 

 

Свързани статии
15 нови случая на коронавирус в Бургас 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи 65 са новозаразените в Бургас, 750 в страната 753 са новите случаи на ковид, 37 в област Бургас Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско 107 са новозаразени с ковид в Бургас, 867 в страната
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини