По осем месеца и глоба за организатори на черно тото

По осем месеца и глоба за организатори на черно тото - E-Burgas.com

Иван Сивеев и Тошко Пачев  се споразумяха с Прокуратурата и  след като признаха вината си получиха осъдителни присъди за организиране на нерегламентирани залози на футболни срещи от чуждестранни първенства. Двамата бургазлии се признаха за виновни в това, че  през периода от 21.10.2012г. до 11.12.2012г. в гр.Бургас, заедно с  Пламен Димов като помагач, организирали залагания върху развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация - футболни мачове, администрирани от спортна организация - от УЕФА, от съответните футболни федерации администриращи английското, френското, германското, италианското, испанското, холандското футболно първенство, както и от други футболни първенства в Европа, като използвали коефициенти от сайтове в „Интернет” - „Спортиг-Бет” и „Еврофутбол”. 
За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 8г. и „глоба“ от 2000лв. до 50 000лв.
Сивев и Пачев са се съгласили да изтърпят наказание от по 8м. „лишаване от свобода“, изпълнението, на което е отложено за изпитателен срок от три години. 
На двамата бургазлии е наложена и „глоба“ в размер на от по 1000лв. за всеки от тях.
По отношение на подсъдимия Пламен Димов, който е помагал за организирането на черно тото, набирал е хора, които да участват в залозите. делото му ще бъде разгледано по общия ред от Районен съд –Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини