Плувен маратон за добра кауза ще се проведе за пети път в Бургас

Плувен маратон за добра кауза ще се проведе за пети път в Бургас - E-Burgas.com

Плувците ще изминат дистанцията от 1,4 км. от остров „Св. Анастасия“ до плаж „Чукалята“

Плувен маратон в полза на Сдружение „Онкоболни и приятели“ ще се проведе на 25 юли в акваторията на Бургаския залив. Целта на благотворителното събитие е да набере средства в помощ на социалната рехабилитация на хора с онкологични заболявания. Лице на тазгодишното издание на маратона отново ще бъде актрисата Йоана Буковска – Давидова, която ще обяви началото на гонката и ще награди победителите. 

Стартът на маратона е обявен за 8 ч. на 25-ти юли, а сборният пункт е Морска гара – Бургас. От там участниците ще бъдат транспортирани с корабче до стартовата позиция. Плувците ще изминат дистанцията от 1,4 км. от остров „Св. Анастасия“ до плаж „Чукалята“ в парк „Росенец“.

По традиция след маратона ще се проведе благотворителен концерт. В полза на каузата се набира такса за участие в размер на 50 лв. Желаещите да се включат в маратона могат да изтеглят формуляр за участие от следния линк, а попълнената регистрационна форма да изпратят на имейл [email protected].

Таксата за участие може да бъде заплатена по сметката на сдружението – IBAN BG25BPBI88981007016201 (Пощенска банка), СНЦ „Онкоболни и приятели“, като вносителят трябва да посочи „дарение за участие в плувен маратон“ като основание за превода. 

Благотворителното събитие на Сдружение „Онкоболни и приятели“ ще се проведе за пети път. В предишните издания са участвали плувци от цялата страна и дори от чужбина. Първите четири маратона бяха проведени в поредни години, но епидемиологичната обстановка през 2020-та година осуети провеждането на петото му издание. То ще се състои сега с надеждата да продължи да подкрепя добрата кауза на сдружението.
 

Коментари

Още от последните новини