Петима национали се класираха за полуфиналите при девойките и юношите на турнира "Авеню къп"

Петима национали се класираха за полуфиналите при девойките и юношите на турнира

В заключителната фаза са вече срещите от международните турнири по тенис за юноши и девойки до 16 г. "Авеню къп", който е от календара на ТенисЕвропа. При юношите трима състезатели на България достигнаха до финалното каре в Бургас. Поставеният под №1 Адриано Дженев отстрани Зоран Лудоски (Сърбия) със 7-6 6-1 и в спор за място на финала ще излезе на корта срещу №3 Кристиан Тесзари от Румъния.

В другия полуфинал ще спорят Джордж Лазаров и Илиян Радулов. Тръгналият от квалификациите Лазаров елиминира Михаил Влодарчик от Полша, а Илиян Радулов, продължаващ напред след отказване на Павел Маринов в първия сет при 5-0 гейма. При девойките представителката на ТК „Авеню" Наира Геворкян (на снимката), състезаваща се за Русия и №1 в схемата, елиминира Лия Пенчева с 6-4 6-3. На полуфинал тя ще спори с Анастасия Александра Николова, която се справи с 6-3 6-2 с Мария Рогачева.

Другият полуфинал е София Кашченко от Русия и №2 Александра Габровска, която надделя с 6-2 6-1 над Неда Миленкович (Сърбия). При двойките финалната среща при девойките на 8 ноември е №1 в схемата Наира Геворкян и Александра Габровска срещу Юлия Герман (Молдова) и Кармен Андрееа Хъря (Румъния). В петък е и финалния двубой при юношите, в който Виктор Марков и Илиян Радулов ще излязат за трофея на кортовете в Бургас срещу Михаил Бровинчи ––(Молдова) и Кристиян Тесзари (Румъния). От ТК "Авеню" отправят апел към бургазлии да подкрепят Наира във финала при двойките и в полуфинала на сингъл, както и да се насладят на майсторството на талантите.

Коментари

Още от последните новини